• +06 - 53 60 56 42
  • yvette@kynoflow.nl

Waarom een massage voor jouw hond?

Waarom een massage voor jouw hond?

Een jaarlijks bezoek aan je dierenarts is goed voor je hond. Ook massage is goed voor je hond. Het helpt toekomstige gezondheidskwesties op tijd te signaleren. Hondenmassage helpt ook met bepaalde problemen die jouw hond mogelijk al heeft. Vandaar dus dat hondenmassage goed is voor jouw hond!

Het masseren van specifieke delen van jouw hond kan goed zijn voor zeer specifieke organen, systemen en delen van het lichaam. Zo kan bijvoorbeeld het masseren van de oren van jouw hond zorgen voor meer ontspanning. Maar ook stress en algehele vermoeidheid helpen bestrijden. Masseren van het hoofd heeft ten slotte ook ongelooflijk veel voordelen voor het zenuwstelsel en de maag. 

Heeft jouw hond last van spijsverteringsproblemen. Dan helpt een buikmassage de klachten te verminderen. Door de massage zullen de maagspieren van je hond makkelijker kunnen ontspannen. Dit zorgt op de lange termijn zelfs voor een regelmatigere stoelgang. Bovendien zal je hond minder last hebben van gas en een opgeblazen gevoel.

En zo zijn er nog heel veel meer voordelen van hondenmassage.

De zes belangrijkst redenen om je hond te masseren zijn:

Hondenmassage

  1. Hondenmassage zorgt voor ontspanning.
  2. Het vermindert pijn.
  3. Het versnelt het genezingsproces na een verwonding of een operatie.
  4. Het zorgt voor betere bewegingsbereik in de gewrichten te vergroten, evenals de spiertonus.
  5. De effecten van hondenmassage zullen de gevolgen van veroudering verzachten.
  6. En om emotionele problemen als gevolg van trauma, angst, angst te verminderen.

 

Werkwijze

Tijdens het consult krijg je een uitgebreide (bewegings)analyse en op maat massage voor jouw hond. Maar je leert zelf ook hoe je de massage kan bijhouden en waar je op moet letten. Na afloop ontvangt je een uitgebreid verslag. Hierin staan alle bevindingen en adviezen, zodat je het nog eens rustig door kan lezen.

Voor wie is hondenmassage?

Massage is geschikt voor honden met een lichamelijke aandoening. Denk hierbij aan artrose, HD, ED, spondylose, enz. Ook zorgt een goede massage dat sporthonden minder kans op blessures lopen. Kunnen honden met een gedragsprobleem veel makkelijker ontspannen.  Daardoor kunnen ze makkelijker nieuw gedrag aanleren. Ook honden met stress, vuurwerkangst en herplaatsers hebben veel baat bij massage. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Hoe werkt hondenmassage?

Hoe massage werkt is best een uitgebreid verhaal. In het kort komt het hier op neer. Met massage geef je druk en warmte op het weefsel in het lichaam. Door de druk wordt bijvoorbeeld het bloed in de overbelaste spieren verplaatst. Vergelijk het maar met het uitknijpen van een vuile spons onder een stromende kraan. Als je de druk weer los laat, stroomt er nieuw bloed naar binnen. Hierdoor worden afvalstoffen uit de spieren afgevoerd. En verbetert de circulatie van de lymfvloeistof, die afval wegvoert van spieren en inwendige organen. Dit zorgt voor een verbeterde lichaamsfunctie. Goede circulatie brengt beschadigd of gespannen weefsel  zuurstofrijke bloed dat ze nodig hebben om te genezen. Massage is een vorm van manuele therapie.

Voordelen van hondenmassage

KynoFlow is aangesloten bij de beroepsvereniging Palpabel.

Afspraak maken