Hondenkoekjes

Hondenkoekjes

Heb jij wel eens voor jouw eigen hond hondenkoekjes gemaakt? Ik vind bakken altijd erg leuk. Maar je kunt maar zoveel appeltaarten, muffins en dergelijk maken, voordat je denkt: nu wordt het tijd om te gaan afvallen!

Daarom ben ik maar eens gaan experimenteren met hondenkoekjes. Een erg dankbare hobby, zonder dat de pondjes er bij mij alleen maar aankomen.

Op internet zijn heel veel recepten te vinden. De een nog leuker dan de ander. Ik vind het prettig dat ik de ingrediënten standaard in huis heeft. Voor veel hondenkoekjes recepten heb je weer dingen nodig die je nét niet in huis hebt. Daarom een paar recepten met ingrediënten die bijna iedereen wel heeft.

Veel bakplezier!

Hondenkoekjes met honing

100 gram witte meel
100 gram volkorenmeel
1 ei
4-5 eetlepels olie
1-2 theelepels knoflookpoeder
1-2 theelepeltjes honing
Water tot het deeg niet meer zo droog aanvoelt

Meng alles goed door elkaar. Maak er nu kleine balletjes van (kruidnootjes). Als je daar klaar mee bent dan doe je ze op een bakplaat, 20 minuten in een voorverwarde over op 175°C. Je kunt de honing ook vervangen door pindakaas of kleine stukjes vlees.

Bron: http://www.hondenkoekjes.nl/hondenkoekjes-recepten-hondenkoekjes-met-honing.htm

Havermout koekjes

125 gram tarwebloem

60 gram havermout

50 ml water

1 ei

Havermout koekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de tarwebloem, havermout en het ei en kneed doort elkaar. Voeg het water steeds in kleine beetjes toe totdat je een mooie deegbal hebt. Bestrooi het aanrecht met wat bloem om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Rol het deeg uit tot een dikte van zo’n halve centimeter en steek hier vormpjes uit met koekvormpjes. Leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 20 tot 30 minuten in de oven.

Bron: https://www.hondleiding.nl/2014/03/hondenkoekjes-bakken/

Tip van Yvette meng ook eens een theelepel pindakaas door de helft van het deeg, voor wat smaak variatie!

Glutenvrije hondenkoekjes 

125 gr volkoren rijstmeel
80 gr appelmoes
1 ei (M)
50 ml water

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte).
Doe het meel in een kom en voeg daar de appelmoes, het ei en het water aan toe.
Roer alles goed door.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en smeer het beslag heel dun uit over de bakplaat.
Bak de crackers in 35 tot 40 minuten goudbruin.

Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Breek daarna de koekjes in stukken.

Bron: https://www.lebonbonfranc.com/glutenvrije-hondenkoekjes/

Yvette

Nieuwe data workshops, lezingen

Kijk snel naar ons aanbod van cursussen, lezingen en workshops voor de komende periode.