KynoFlow is ook PijnCoach

Pijn is iets waar bijna elke hondeneigenaar vroeg of laat mee te maken krijgt. Alleen laat een hond niet altijd even duidelijk zien dat hij pijn heeft.

Het herkennen van pijn bij honden is belangrijk voor de hond, eigenaar én omgeving. Het beïnvloedt de kwaliteit van leven. Pijn, maar ook angst, stress, gezondheids- en gedragsproblemen versterken elkaar.

Als PijnCoach adviseer, begeleidt en ondersteun ik hondeneigenaren om (onopgemerkte) pijn en ongemak bij honden zo veel mogelijk te voorkomen en/of op te lossen.

Wat kan de PijnCoach voor jou betekenen?

De PijnCoach denkt  met je mee, over bijvoorbeeld:

  • Hoe voorkom je zoveel mogelijk pijn, ongemak en gedragsproblemen? Voor de jonge opgroeiende hond, maar ook voor de ouder wordende hond.
  • Wat kan ik het beste doen als mijn hond geopereerd is en moet revalideren?
  • Mijn hond heeft een chronische aandoening, heeft hij hier door ook pijn en wat kan ik zelf doen?
  • Mijn hond is gevallen of gebeten. Zijn verwondingen zijn genezen, maar ik merk toch veranderingen bij mij hond. Hoe kan dat? De geestelijke en lichamelijke impact van een val of bijtincident zijn soms groter dan op het eerste oog lijkt. Hoe kan je jouw hond daar het beste in begeleiden?
  • Het wil ‘niet vlotten’ met mijn hond, maar een oorzaak is nog steeds niet gevonden? Kan het zijn dat hij toch pijn heeft? Soms  is een helikopter view bij honden met gedrag- en/of gezondheidsproblemen nodig. Als PijnCoach vraag ik alle informatie op bij alle betrokkenen en probeer de mogelijke oorzaken en oplossingen voor je op een rijtje te zetten.
  • Mijn hond heeft (chronische) pijn, wat kan ik allemaal doen voor hem? Als PijnCoach weet ik wat er mogelijk is, zowel regulier en als complementair. Samen zoeken we een oplossing die werkt voor jouw hond.

Meer weten over wat een PijnCoach voor jou kan doen? Lees dan onze folder. [download flyer]

Coaching/Begeleiding

Als je hond pijn heeft, komt er ontzettend veel op je af. Wat is er mogelijk, wat kan je doen? Je bent er dagelijks mee bezig en weet soms gewoon niet of je het ‘wel goed’ doet. De PijnCoach monitort en evalueert de voortgang bij jouw hond en adviseert je over de mogelijkheden. Soms zie je zelf de kleine stapjes vooruit niet meer en kan het helpen om een onafhankelijk iemand met je mee te laten kijken.

De PijnCoach kan helpen een lijst met vragen/punten op te stellen die je met de behandelaar kan bespreken.

Verder kan ik als PijnCoach:

  • als tussenpersoon functioneren tussen bijvoorbeeld hondeneigenaar, fokker, dierenarts en specialist.
  • Gebruik maken van een uitgebreid netwerk en kennis; er is zo veel meer mogelijk.

Als PijnCoach heb ik de laatste 3 jaar de opleiding Pijn bij Honden gevolgd bij Michelle Vrolijk en ben ik aangesloten bij het landelijke netwerk Pijncoaches voor honden.