Mijn Verhaal

KynoFlow is ontstaan vanuit een droom van Yvette Behrtel om naast massage en reguliere hondentraining meer te kunnen bieden voor die honden die net buiten de boot vallen. Dierenartsen kunnen gelukkig steeds meer en er komen ook steeds meer dierfysiotherapeuten. Er zijn echter ook een heleboel eigenaren die merken dat hun hond behoefte heeft aan net dat beetje meer. En daar draait het ook om bij KynoFlow.

Bittere noodzaak

onze Bjor

Naast de droom was er ook een bittere noodzaak. Bjor,  onze witte Tatra reus, bleek al vanaf een maand of 4 anders te lopen. Dierenartsen en fysiotherapeuten konden niets vinden. Een tijdje aankijken was het advies. Toen na een paar maanden bleek dat er binnen het nest HD geconstateerd werd, hebben we weer aan de bel getrokken bij de deskundigen. Vanuit het bewegingsonderzoek kwam weer niets naar voren. En omdat er opdat moment ook geen aanleiding toe was werden er nog geen röntgenfoto’s gemaakt.

Met ruim een jaar oud werden er toch foto’s gemaakt om te kijken of hij geschikt was om in te zetten bij de fok. Helaas bleek toen dat hij toch een redelijk heup afwijking had. Niet te ernstig maar toch meer dan me lief was. De dierenarts gaf wat tips en vertelde dat het belangrijk was om ervoor te zorgen dat de spieren rondom de heup goed ontwikkelden. Dat kon eventueel ook met steroïden, maar aangezien Bjor al een behoorlijk pittig temperament heeft werd hier toch maar van afgezien.

De keuze werd verder bij ons gelaten. Mochten we merken dat hij pijn had, dan konden we hem pijnstillers geven. Dit zat toch niet zo lekker bij ons, dus zijn we opzoek gegaan naar informatie en andere methodes.

Massage en meer

Vanuit de massage weet ik natuurlijk hoe belangrijk het is om spieren soepel te houden. Ook was ik bekend met een paar basis oefeningen. Ik ben toen in het diepe gesprongen en aan de slag gegaan. Daarnaast nog een studie Conditioning the Performance Dog gedaan, met Bjor als studie object. En wat bleek, een half jaar later bij zijn jaarlijkse controle was de dierenarts behoorlijk onder de indruk van de spierontwikkeling bij Bjor.

We zijn nu een paar jaar verder en met de oefeningen en de massage lukt het ons nog steeds om Bjor van de pijnstillers af te houden, hem fit en vooral happy te houden.

Maatwerk

Met KynoFlow wil ik die honden die met hun aandoening tussen de wal en het schip vallen helpen. En natuurlijk de eigenaren. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om je hond zo fit mogelijk te houden, zodat de Quality of Life zo hoog mogelijk is. Dit kan door echt maatwerk te bieden. Elke hond en elke eigenaar is anders.

Samenwerken

samen

Inmiddels heb ik nog een aantal mensen om me heen verzameld die daar ondersteuning bij kunnen geven. Gezamenlijk kunnen we net dat beetje meer bieden wat de reguliere zorg soms niet kan.

over KynoFlow

Waar heb ik mijn kennis vandaan?

Een actueel overzicht van alle opleidingen, cursussen, workshops, lezingen, praktijkdagen en seminars die ik gevolgd heb, vind je hier.