Voedingsadvies

Voeding op maat

Je wilt dat je hond gezond is en gezond blijft.
Voeding speelt daar een hele belangrijke rol in. Een goede brok of KVV is de basis.

Maar elke hond heeft zo zijn eigen voorkeur en behoeften. Daarom is het
belangrijk om de juiste keuzes te maken en daar waar nodig de basis voeding aan
te vullen.

Voeding is maatwerk, elke hond is anders, is uniek. Wist je dat voeding de basis is voor de gezondheid van jouw hond, nu maar ook later?

Pups

Zeker voor jonge honden is een goede start het halve werk. Die goede basis begint met een goede voeding. Van de fokker heb je vast een advies gekregen of misschien geef je jouw pup wel hetzelfde als je andere hond?

Wil je toch liever wat anders? Dan is het belangrijk om een goed voedingsadvies te krijgen, speciaal voor jouw pup.

Pups hebben een andere voedingsbehoefte dan volwassen honden. En ook per grootte van de hond zit daar een behoorlijk verschil in.

Dat je hond mooi volgens de groei curve opgroeit, niet te dun en niet te dik zegt lang niet alles. Het belangrijkste onderdeel van de gezondheid van jouw pup, nu en later, zit aan de binnen kant – in de darmen. Het opbouwen van gezonde darmen is cruciaal voor de gezondheid van jouw hond op de lange termijn. Om dit te doen is het essentieel dat hij een voedzaam, biodiverse voeding krijgt, zodat het ecosysteem, of het microbioom, in zijn spijsverteringskanaal kan floreren.

Wist je dat het immuunsysteem zich in de eerste 6 maanden van het leven van je pup ontwikkelt? Hier ligt dus een belangrijke basis voor de rest van zijn leven.

Een goede basisvoeding is een start. Maar je kan de voeding ook gaan aanvullen met toppings, zoals groenten, fruit, vette vis, noten & zaden, en noem maar op.

Volwassen gezonde hond

Je wilt overstappen op ander voer of toch een goed onder de loep nemen of je hond wel alles binnen krijgt wat hij nodig heeft. Dit om problemen op de lange termijn zo veel mogelijk te voorkomen. Dat kan.


Ik help je graag om door de jungle van merken, soorten, goed bedoelde adviezen en noem maar op een gepaste voeding voor jou en je hond te vinden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kan online een afspraak maken. Dat kan met een bezoek aan mijn praktijk of telefonisch. Daarna ontvangt je per mail een uitgebreid intakeformulier. Deze nemen we tijdens de afspraak uitvoerig door. Daarna zal ik het advies voor jullie uitwerken. In dit advies zit onder andere:

  • Passend voedingsadvies met overstapadvies
  • Functionele toevoegingen
  • Eventuele suppletie
  • Informatie over toxische belasting, zoals bijvoorbeeld vaccinaties, ontwormen ed
  • Preventieve ondersteuning

Dit advies ontvang binnen een week na onze afspraak per mail. Een voedingsadvies is maatwerk omdat jouw hond uniek is.

Tarieven

Dit advies is maatwerk en het kost enige tijd om een persoonlijk advies voor jouw hond uit te werken.

Kosten voor een advies op maat € 75,-.

Nu tijdelijk voor 60,-

Maak vandaag nog een afspraak.

Begin vandaag met een gezonde toekomst voor jouw hond.