Werkwijze KynoFlow

Een massage consult gaat misschien iets anders dan dat je gewend bent bij bijvoorbeeld je dierenarts.
Ik werk uitsluitend op afspraak.

Nadat je een afspraak hebt ingepland, stuur ik je per mail een intakeformulier. Hoe meer ik weet, hoe beter ik me kan voorbereiden op onze afspraak. Hele verhalen invullen is echt niet nodig. Steekwoorden is vaak meer dan genoeg.
Ik zal je ook het toestemmingsformulier voor de dierenarts sturen, zodat we dit alvast in beweging kunne zetten, indien nodig. Dit formulier is nodig zodat ik eventueel de nodige informatie met jouw toestemming kan opvragen bij de dierenarts. Je kan eventueel ook zelf je patiëntendossier opvragen bij je dierenarts en deze meesturen met je intakeformulier.

Voorafgaand aan de afspraak

Geef  twee uur voor de behandeling geen eten aan je hond. Laat hem voor binnenkomst in de praktijk even een plasje doen.
En check voor de zekerheid nog even de contra-indicaties.

Tijdens de massage

Een massage consult gaat misschien iets anders dan dat je gewend bent bij bijvoorbeeld je dierenarts.

Tijdens de massage heeft de hond de regie. Wil hij zitten, prima! Wil hij liever liggen, ook goed!

Als de hond genoeg heeft van de massage en wegloopt dan is dat alleen maar goed en geeft hij zijn grenzen aan.

Ik werk op de grond bij de hond, zodat hij aan kan geven wat hij wel of niet prettig vind en altijd even een pauze kan nemen als hij daar aan toe is.

Communicatiesignalen zijn heel belangrijk tijdens het consult. Vooral de hele subtiele. Door daar tijdens de massage op de anticiperen, krijgt een hond vertrouwen en ontspant hij beter. Hierdoor zal de behandeling meer effect hebben. Meer weten over communicatiesignalen? Kijk dan eens naar dit filmpje dat ik gemaakt hebt.

Er zijn misschien momenten tijdens de behandelsessie dat ik me op jouw hond concentreer en stil moet zijn. Maar ik zal je altijd meenemen en uitleggen wat ik bij jouw hond tegenkom en wat ik heb gedaan.

Mijn doel is om jouw hond in balans te brengen. Zo zit hij lekkerder in de zijn vel en komt hij mentaal en fysiek beter in balans.

Advies en verwachtingen na afspraak

Je hond kan op de dag na de behandeling meer dorst hebben, meer willen slapen. Dat is niet zo gek. We hebben immers het een en ander in het lichaam in beweging gezet. Geef hem voldoende rust en water, zeker de 1e 24 uur na de massage.

Binnen een week stuur ik je een verslag met daarin mijn bevindingen, advies en een stappenplan van voor massages thuis.

Deze massages thuis zijn ter ondersteuning aan de massages van mij. Voor de meeste massagevragen heb ik minimaal 3 consulten nodig voordat wij een wat meer blijvend effect zullen krijgen bij jouw hond.

Als er na drie consulten geen verbetering is, dan is massage (nog) niet de juiste weg voor jouw hond en is er wat anders nodig. In overleg stuur ik je dan door naar bijvoorbeeld een osteopaat, natuurgeneeskundige, dierfysiotherapeut of de dierenarts. Ik ben echter nog niet vaak een hond tegenkomen die op geen enkele manier baat had bij de massages.

Waarom minimaal 3 consulten?

Herstel is niet altijd lineair, zodra een gebied van compenserende spierspanning is opgelost door behandeling, kunnen eventuele onderliggende problemen duidelijk worden. Zie het maar als een ui, die je laagje voor laagje afpelt. Juist die onderliggende problemen zorgen voor steeds terugkerende symptomen. Als we die kunnen bereiken, krijg je een verbetering van de Quality of Life die langer aanhoud.. Geef je hond wel de kans om de therapie te laten werken.

Heb je nog vragen?

Stel gerust je vragen via het contactformulier; of kijk of de FAQ je kunnen helpen.


FAQ

Kijk zelf

Wat kan KynoFlow voor jouw hond betekenen.


Test hier