Cursus Ontspanningsmassage voor je eigen hond in 4 lessen

Met massage kan je meer bereiken dan je zou verwachten. Massage wordt ingezet voor het bestrijden van klachten of symptomen. Denk maar aan een (sport)blessure, na een knieoperatie of bij aandoeningen als een hernia, artrose, enz. Er zijn verschillende soorten massage met elk een specifiek doel: ontspanning, pijn verlichtend en voor het verminderen van bijvoorbeeld angst/stress.

Massage werkt op verschillende lagen in het lijf: de huid, de spieren, het zenuwstelsel en zelfs op het hormoonstelsel. Wat weer een sterke invloed heeft op het gedrag van de hond. 

In deze 4 lessen leer je hoe je een goede basismassage geeft aan je eigen hond. We gaan meer massage technieken leren dan in de workshop en je krijgt ook meer theorie over hoe het in het lichaam van jouw hond werkt.

Aan het einde van de cursus kan je een ontspannende massage uitvoeren op je eigen hond op basis van zijn of haar behoefte.

Cursusinhoud

In de cursus leer je de volgende dingen:

  • Theorie massage  en massage-effecten bij jouw hond
  • Palpatie en Observatie
  • Communicatiesignalen tijdens de massage
  • Massage grepen
  • Verdieping in het zenuwstelsel
  • Opbouw massage
  • Ontspanningsmassage op eigen hond

Voor deze cursus moet je tussen de lesuren door ook thuis zelf aan de slag.

De lesstof krijg je in een handige map mee. De video’s en dergelijke die je tijdens de lessen te zien krijgt, kan je via QR codes of linkjes nog eens rustig thuis terug kijken.

Ook zijn er huiswerkopdrachten (facultatief). Hiervoor ga je aan de slag met je eigen hond, maak je een filmpje en een verslagje. Deze stuur je voor de volgende lesdag op. Je krijgt dan persoonlijke feedback, zodat je nog meer uit je cursus kan halen.

Er is voor deze cursus geen examen, wel moet je alle lessen aanwezig zijn geweest om voor het deelname certificaat in aanmerking te komen.

Je volgt deze cursus samen met je hond.

Prijs

De cursus kost € 225,- (inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en persoonlijke begeleiding).

Het zijn 4 (privé)lesuren van ongeveer 1 uur. Tijden en data worden in overleg vast gelegd.

Dit vonden anderen ervan

“Een interessante cursus voor alle hondeneigenaren. Een echte aanrader!”

“Een perfecte cursus, erg duidelijk uitgelegd en ook veel aanvullingen tijdens de les.”

“Ik ben me vooral heel bewust geworden van kleine, logische signalen van mijn hond. Die vertellen juist zóveel over hoe mijn hond zich voelt.”

Kynoflow samenwerking

Locatie

Deze cursus wordt gegeven bij KynoFlow in Alkmaar.

[accordions id=’4050′]