Lezing Vuurwerkangst

Lezing Vuurwerkangst

Herfst en voor dat je het weet is het alweer kerst en oud&nieuw. Voor veel honden en hondeneigenaren niet altijd de leukste tijd van het jaar. Angst speelt een grote rol bij deze honden. Wil jij dat je hond leert te ontspannen in de vuurwerkperiode? Kom dan naar deze lezing waarin theorie en praktijk samenkomen!

Samen met Van Vuuren Hondentrainingen hebben wij een avond vol theorie, tips en praktijkoefeningen voor jou georganiseerd.

Elke hond wil graag ontspannen door het leven, alleen is dat in de praktijk niet altijd zo makkelijk, zeker niet als je angst hebt voor honden, mensen, omgevingsprikkels, vuurwerk of geluiden. De ‘stressemmer’ loopt al snel over, de prikkelverwerking loopt niet meer adequaat, het zenuwstelsel raakt overbelast en het lichaam krijgt STRESS. Niet zo gek dus dat honden met angstgedrag spanning in hun lijf krijgen en geestelijk maar ook lichamelijk overbelast raken. Met bewust aanraken of massage kunnen we deze spanning ‘opsporen’ en weghalen waardoor het lichaam meer kan ontspannen en dat een basis geeft voor een doelgerichte training.

In deze lezing leer je meer over:

  • Hoe kun je angstgedrag herkennen? Wat is angst? Wat is het verschil met onzeker gedrag, anxiety en fobie? Wat gebeurt er bij vuurwerkangst?
  • Waar kun je aanraking en massage plaatsen binnen het kader van gedragstherapie?
  • Wat gebeurt er in het lichaam als een hond angstgedrag vertoont? Hoe werkt het door op het zenuwstelsel en de spieren? Wat doet het met het algehele lichaamsbesef en welzijn?
  • Welke spanningspatronen in het lichaam komen veel voor bij angst?
  • De STRESS-check: leer zelf aandachtsplekken opsporen door observeren lichaam in stand en beweging en het afvoelen van het lichaam op temperatuurverschillen en spierspanning.
  • Massage bij Vuurwerkangst: leer met een paar eenvoudige technieken je hond te kalmeren. Hoe bouw je zelf een eerste sessie op? Hoe kun je de sessie gaan uitbreiden met doelgerichte op vuurwerkangst?
  • Wat kun je nu al doen?
  • Oefeningen waar mee je jouw hond kan begeleiden en afleiden tijdens het knallen.
  • Oefeningen hoe je jouw hond het beste kan ondersteunen als hij schrikt.
  • En nog veel meer.

Kan je niet wachten en wil je nu al aan de slag? Download dan het gratis E-bookje met 5 Tips voor ontspanning bij vuurwerkangst.

Wanneer?

Woensdag 28 september 2022 19.00 -21.30 uur

Waar?

Heerhugowaard

Kosten?

17,50 per deelnemer. Deze lezing volg je zonder hond.

Inschrijven kan via Van Vuuren Hondentrainingen

Nieuwe data workshops, lezingen

Kijk snel naar ons aanbod van cursussen, lezingen en workshops voor de komende periode.