Sportmassage voor honden – dagworkshop

Sportmassage voor honden – dagworkshop

Voor actieve honden en in de hondensport is sportmassage een onmisbare ondersteuning. Naast de gebruikelijke sporten als behendigheid en flyball, wordt er tegenwoordig ook veel gedaan aan allerlei buitenactiviteiten met grote impact, zoals bootcamp, steppen, balans & coördinatie en wandelvakanties met je hond. Een goede sportmassage kan vooral ook een preventieve werking hebben.

Het gebruik van spieren tijdens het actief zijn en sporten kost veel energie en vraagt extra zware belastingen van het lichaam. Als er een zwakke schakel zich ergens in het lichaam bevindt, kan het weefsel niet goed herstellen en kan het overbelast worden. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid, spierspanning en spierverhardingen. De doorbloeding, stofwisseling en het herstel van weefsel wordt steeds minder, waardoor spieren en gewrichten stijf kunnen worden en er op den duur blessures kunnen ontstaan.

Wat doet sportmassage?

Een sportmassage kan het herstel van een spier positief beïnvloeden, de sportprestatie verbetert en de mate van spierpijn vermindert. Massage werkt op verschillende lagen in het lijf: de huid, de spieren, het zenuwstelsel en zelfs op het hormoonstelsel. Wat weer een sterke invloed heeft op het gedrag van de hond.

Bij de hondenmassage wordt de eigenaar zelf ook aan het werk gezet. Je leert bepaalde technieken, speciaal gericht op je hond en zijn sport. Door masseren leert je het lijf van je hond beter kennen. Hierdoor worden veranderingen in het lichaam sneller opgemerkt. Als een hond een ongewone zwelling of knobbel heeft, of als de spieren anders aanvoelen, zal je dat als eigenaar sneller kunnen herkennen. Je weet maar nooit, het verwennen van de hond kan misschien wel zijn leven redden.

Workshop sportmassage

Tijdens de workshop leer je jezelf hoe je de ‘Sport-check’ bij jouw hond kan doen, voor, tijdens en na het sporten!!!
Massage geeft je een duidelijk beeld van het lichaam van je hond, je leert voelen op aandachtspunten. Loopt jou hond op voor- en achterhand soepel? Zit er ergens spierspanning? Voel je temperatuurverschillen? Zijn de nagels gelijkmatig afgesleten? Als je hier meer overzicht in hebt, kun je gerichter aan de slag met de warming-up massage. Ook kun je tijdens of achteraf goed checken of je hond nog ‘heel’ is en je cooling-down massage daarop richten.

Wil jij dit ook leren? Geef je dan op voor de workshop Sportmassage. Ik leer je een warming up en cooling down massage voor je eigen hond.
Kosten zijn 95 euro.

Data en kosten

Kosten voor deze workshop zijn: 95 euro, inclusief uitgebreide documentatie, koffie, thee en versnapering

Inschrijven

Interesse?

Deze workshop bij jou op locatie of wil je meer informatie over deze workshop? Stuur dan een berichtje.

Nieuwe data workshops, lezingen

Kijk snel naar ons aanbod van cursussen, lezingen en workshops voor de komende periode.